HAIO

Dr Schotte Louise

Sinds medio 2012 is onze praktijk door het ICHO (Interuniversitair Centrum voor Huisarts Opleiding ) erkend als officiele opleidingspraktijk, hierdoor is in onze praktijk een HAIO (Huisarts in Opleiding) werkzaam. Als jonge, pas afgestudeerde huisarts beginnen werken is een grote stap. Er wordt immers heel wat van je verwacht , zeker in een boeiend , complex vak als de huisartsgeneeskunde. En waar kan je dit beter leren dan in een huisartsenpraktijk!

Vanaf 01/04/2023 volgt Dr Schotte Louise haar opleiding in onze praktijk. Zij vervangt Dr Devlieger Siel.

Huisarts in opleiding

Ook voor de praktijkopleider is het een positieve ervaring: jonge krachten brengen immers verfrissende nieuwe ideëen mee en confronteren ons met de meest recente wetenschappelijke visie. In dit kader werkt dr Schotte Louise in deze opleidingspraktijk. Zij wordt ingeschakeld in alle aspecten van het huisartsenwerk: heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en wachtdiensten. Dit alles gebeurt in overleg met de praktijkopleider, daartoe is er dagelijks een rapportering gepland waarin elk consult besproken wordt.

Leren betekent een proces doormaken van kijken (observeren), zelf doen onder begeleiding (supervisie) tot volledig zelfstandig werken. Dit brengt met zich mee dat we af en toe samen een raadpleging of huisbezoek doen, met elkaar mee-kijken en mee-werken.

Hoe dan ook, U heeft steeds de vrije keuze bij wie U terecht komt, maar de HAIO een kans geven loont de moeite: uw specifieke vraag krijgt dubbele aandacht en met de HAIO verloopt de consultatie ook vlotter en kunt U dikwijls vlugger een arts bereiken.

Indien u hierover nog vragen zou hebben, kan u steeds bij één van ons terecht. We hopen zo vlot te kunnen samenwerken.